انواع الگوهای پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال

الگوهای پرایس اکشن یکی از روش‌های تحلیل تکنیکال است که برای پیش‌بینی روند قیمت در بازارهای مالی استفاده می‌شود

توسط مدیر سایت در 12 آذر 1402

الگوهای پرایس اکشن یکی از روش‌های تحلیل تکنیکال است که برای پیش‌بینی روند قیمت در بازارهای مالی استفاده می‌شود. این روش به صورت تصویری و بر اساس قیمت، حجم و نقطه عطفی‌هایی که در گذشته رخ داده‌اند، انجام می‌شود. در این روش، به جای استفاده از شاخص‌ها و تکنیک‌های پیچیده، از خود رفتار قیمتی استفاده می‌شود تا اطلاعات بیشتری درباره روند بازار به دست آید.

در الگوهای پرایس اکشن، از الگوهای مختلفی برای تشخیص و پیش‌بینی روند بازار استفاده می‌شود که به دلیل شناخت راحتی و عدم نیاز به دانش فنی عالی، سادگی و انعطاف‌پذیری بالاتری نسبت به روش‌های دیگر دارند. هر یک از این الگوها از برخورداری از تعریف‌های ویژه و موقعیت‌های پیش‌پاافتاده در قیمت، تغییرات حجم و نقشه‌های قیمتی به صورت محدود استفاده می‌کنند.

از جمله الگوهای پرایس اکشن، می‌توان به الگوی دوجی، شمع‌های واگرایی، الگوی سرشانه و شانه دوشاخه، الگوی کتف و سری را معرفی کرد. هر یک از این الگوها دارای قوانین خاص و معجزه‌گونه برای پیش‌بینی روند بازار هستند. به طور مثال، در الگوی دوجی، روند بازار به سمت کاهش در حال بودن است ولی در آخرین نقطه، نوسانات در قیمت‌ها تقریبا برای مدت زمان کوتاهی کاملاً برخوردار از شدت کمی شده‌اند. این امر یک دوجی در نمودار ایجاد می‌کند که اغلب به عنوان شاخص تغییر مسیر قیمت در بازار فعالیت‌های مالی بکار می‌رود.

در کل، به لحاظ اصلی، الگوهای پرایس اکشن برای تشخیص رفتار بازار به صورت تصویری و بر اساس محدوده زمانی خاصی داده‌های تاریخی بررسی می‌شوند. همچنین، تشخیص الگوهای پرایس اکشن به میزان بالایی بستگی به عواملی دارد که قبل از تصویری سازی امری را برای قیمت‌ها بیان کرده است. به عنوان مثال، یک الماس توسط یک شخص در یک زاویه مشخص دیده شده است و جایی که عامل مهم الماس، حیویت این الگو برای شماست.



الگوهای شکلی (تثلیث وقفه، سرشاخه، سرعقرب)

الگوهای شکلی در زبان فارسی، شیوه‌هایی هستند که برای نوشتن کلمات و جملات استفاده می‌شوند. این الگوها شامل تثلیث وقفه، سرشاخه، سرعقرب و ... می‌باشند. این الگوها برای تشخیص نحو، تغییر فعل ها و افعال آینده به کار می‌روند. در ادامه به بررسی الگوهای شکلی در زبان فارسی می‌پردازیم.

1-تثلیث وقفه:

این الگو در زبان فارسی برای بیان جملات شرطی و آینده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این الگو به جای گذاشتن فاعل و فعل در جمله، واژه "اگر" قرار می‌گیرد. سپس قسمت "قسمت جمله یک" را وارد کرده و با "و" قسمت "قسمت جمله دوم" را ارائه می‌دهیم. مثال: اگر به فردا بارون اومد، به فردا خوشحالم.

2-سرشاخه:

در این الگو معنایی که در ابتدای جمله بیان می‌شود، در انتهای جمله بازتاب می‌یابد. برای مثال، اگر در ابتدای جمله "به آشپزخانه میرفت" قرار داده شود، در انتهای جمله باید بگوییم "آشپزخانه می‌رفت".

3- سرعقرب:

این الگو برای بیان زمان و شکل فعل‌ها به کار می‌رود. در این الگو فعل در انتهای جمله می‌آید و مفعول قبل از آن قرار دارد. به عنوان مثال، بنویسید: دختر روی صندلی نشست، با چشمای بسته خوابید.



الگوهای تناسبی (فیبوناچی، گان، آندرسن، کلاسیک)

الگوهای تناسبی شامل مجموعه ای از اعدادی است که در طبیعت و هنر و زندگی روزمره به وفور دیده می شود. فهم این الگوها در طبیعت برای محققان و هنرمندان مفید بوده و با استفاده از آنها می توانند به دنبال ایجاد ساختار های هنری و علمی منسجم تر در کار خود باشند.

یکی از معروف ترین الگوهای تناسبی، الگوی فیبوناچی است. این الگو از مجموعه اعدادی تشکیل شده که با گام تساوی به دست می آید. اعضای این الگو روی قسمت های بدن انسان، شکل های هندسی، ساختار گل ها، بافت های خشک از جمله کتان و صابون و ... دیده می شود.

الگوی گان نیز یک الگوی تناسبی است که اولین بار توسط عالم فرانسوی "فرانسوا گان" شناسایی شد. این الگو در فضاهای سه بعدی به دست می آید و نسبت طول ضلع های یک مکعب به هم، برابر با عددی به نام "طلایی" است که حاصل تقسیم دو عدد متوالی در الگوی فیبوناچی است.

الگوی آندرسن نیز یکی دیگر از الگوهای تناسبی است که برای رسم شکل های هندسی استفاده می شود. این الگو با نسبت طول و عرض برابر با چهار به سه به دست می آید. این نسبت در بسیاری از مثال های هنری، مانند نقاشی های پرتره، به شکل خاصی به کار می رود.

الگوی کلاسیک نیز یکی از الگوهای تناسبی معروف است که در اعماق تاریخ هنر به دست آمده است. این الگو برای بیشتر آثار هنری، از جمله قلعه ها، محصولات اسلحه سازی و معماری، به کار می رود. این الگو با نسبت طول و عرض برابر با یک به دست می آید.

در کل، الگوهای تناسبی مجموعه ای از اعداد، نسبت ها و الگوهای هندسی هستند که در طبیعت و هنر دیده می شوند. فهم این الگوهای تناسبی به محققان و هنرمندان کمک می کند تا ساختارهای منظم تر در کار خود ایجاد کنند و خلق اثر هایی را با کیفیت بهبود بخشند.



الگوهای انعکاسی (دو شمعی، سه شمعی، گرلی)

الگوهای انعکاسی شامل مجموعه‌ای از الگوهایی هستند که با استفاده از آنها می‌توان به راحتی تحلیل نمودارهای قیمتی صورت گرفته بر روی چارت‌های مالی پرداخت. در این مجموعه از الگوهای چارت‌های مالی، الگوهای انعکاسی دو شمعی، سه شمعی و گرلی به خصوص در میان تحلیل‌گران مالی بسیار محبوب هستند.

الگوی انعکاسی دو شمعی یا "تاریک قرمز"، شامل دو شمع است که با های قرمز و پررنگ شروع می‌شود و با شمع‌های سفید و پوشیده کننده قمری به پایان می‌رسد. این الگو معمولا به عنوان نشانه‌ای از تغییر جهت قیمت در بازار تلقی می‌شود و در صورت بر‌چیدن به درستی و مناسب، می‌تواند برای تضعیف تمایل اصلی قیمت در بازار مورد استفاده قرار بگیرد.

الگوی انعکاسی سه شمعی نیز شامل سه شمع است که از هم پیروی می‌کنند و با توجه به روند قیمتی، می‌تواند به عنوان نشانه‌ای از تغییر جهت قیمت در بازار تلقی شود. طبق این الگو، در موج اول قیمت به بالا می‌روند، در موج دوم هم به بالا می‌روند و در موج سوم به پایین می‌روند. این الگو را معمولا در زمان‌هایی که بازار به شدت متقلب شده و قیمت‌ها به مقادیر بسیار بالا یا بسیار پایین رسیده‌اند، می‌تواند مشاهده کرد.

الگوی گرلی نیز شامل چند شمع است که به شکل متقارن در حال نسبت به یک محور معکوس می‌شوند. این الگو به عنوان نشانه‌ای از تغییر جهت قیمت در بازار تلقی می‌شود و ممکن است به عنوان علامت از تمایل ضعیف در بازار نیز محسوب شود. به طور کلی، این الگو در صورت بر‌چیدن در جهت صحیح، می‌تواند به عنوان نشانه‌ای از تغییر مثبت جهت قیمت‌ها در بازار شناخته شود.



الگوهای قابلیت تصدیق (راسل، دیمارک)

الگوهای قابلیت تصدیق و معتبرسازی، بهترین راه برای مشخص کردن درستی و صحت ادعاها و دلایل است. این الگوها برای استفاده در موضوعات گوناگونی مانند فلسفه، ریاضیات، علوم شناختی و علوم اجتماعی استفاده می‌شوند. دو الگوی معروف در این حوزه، الگوی راسل و الگوی دیمارک هستند.

الگوی راسل، شامل سه قسمت است که به ترتیب شامل: فعل، تأکید کننده و متغیرها هستند. با استفاده از این الگو، برای مثال، می‌توان دلیل برای یک ادعا را مورد بررسی قرار داد. فعل در این الگو، به ادعایی که مطرح شده است، اشاره دارد. تأکید کننده، الفاظی است که برای تأکید بیشتر بر ادعا به کار می‌رود. متغیرها یعنی عوامل، شرایط و ویژگی‌های مختلفی که می‌تواند بر طبیعت ادعا و تعریف آن تأثیر داشته باشند.

الگوی دیمارک نیز برای بررسی درستی و صحت ادعاها و توصیف‌ها استفاده می‌شود. در این الگو، کلمات، اعلامیه ها و واقعیت‌هایی که مشخص شده اند، بررسی می‌شوند. دیمارک، برای توصیف دو نوع اعلامیه استفاده می‌کند: اعلامیه‌های درست و اعلامیه‌های نادرست. اعلامیه‌های درست، اعلامیه‌هایی هستند که با توصیف واقعیت مطابقت دارند و در برابر اعلامیه‌های نادرست قرار می‌گیرند و علت هر یک از این دو نوع اعلامیه‌ها بررسی می‌شود.

در کل، الگوهای قابلیت تصدیق به شکلی پیچیده و دقیق، در بررسی درستی ادعاها و توصیف‌ها موثر هستند و به دانشمندان و فیلسوفان کمک می‌کنند تا به واقعیت‌ها و درستی حقایق نزدیک‌تر شوند.



الگوهای تحولی (موج های الیوت، جان لاگر، دوجی کلی)

الگوهای تحولی یا الگوهای موجی، مفاهیمی هستند که در بورس و بازارهای مالی به کار می‌روند و در بسیاری از موارد به عنوان یک ابزار مهم برای تحلیل تاریخچه بازار عمل می‌کنند. امروزه، سه الگوی تحولی مهم به نام موج الیوت، موج جان لاگر و دوجی کلی به طور گسترده‌ای مورد استفاده توسط تحلیلگران بورس و بازارهای مالی قرار می‌گیرند.

الگوی موج الیوت بر اساس یک سری اصول پایه‌ای که بر اساس طبیعت روانی افراد و هم‌چنین رفتارهای جمعی در بازار ایجاد می‌شود، شکل گرفته است. این الگو، به طور معمول برای تحلیل تحولات بازار مالی و قیمت سهم استفاده می‌شود. اگر در بازار‌های مالی شکل موج به شکل صعودی رو به پیشرفت باشد، یعنی در حال شکل گیری یک الگوی موج الیوت صعودی هستیم. علاوه بر این، اگر قیمت سهم در راستای الگوی موج الیوت صعودی حرکت کند، در آن صورت برای تحلیلگران بورس نشانگر آینده قیمت سهام می‌شود.

دوجی کلی نیز الگوی دیگری از الگوهای تحولی است که برای پیدا کردن نقاط عطف در قیمت سهم به کار می‌رود و حتی می‌تواند نشان دهنده تغییر کاربرفت سهام و نحوه رفتار بورس باشد. این الگو دارای چند نوع مختلفی است و به طور کلی، آن‌ها همگی براساس یک الگوی دوجی شکل گرفته اند.

آخرین الگوی تحولی که در این مطلب به آن اشاره شده است، موج جان لاگر است. این الگو به نام مخترع خود یعنی جان لاگر، معروف شده است و در واقع به عنوان یک روش برای پیش‌بینی نقاط عطف در بازار‌های مالی و طراحی الگوهای فنی استفاده می‌شود. موج جان لاگر در حال حاضر یکی از رایج‌ترین روش‌های تحلیل بازار مالی است.

به طور کلی، الگوهای تحولی یک وسیله مهم برای تحلیل بازار هستند و در غالب نشانگرهای کلیدی برای بازار مالی محسوب می‌شوند. در عین حال، این الگوها هیچ گونه ضمانتی برای پیش‌بینی قیمت سهام و یا روند بازار ندارند و تنها به عنوان یک کمک برای تحلیل طول مدت استفاده می‌شوند.



منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن